Afazili Bireyler İçin Çevrimiçi Terapi Desteği

AnasayfaPsikoloji

Afazili Bireyler İçin Çevrimiçi Terapi Desteği

Üsküdar Üniversitesi, afazili bireylerin iletişim becerilerini geliştirmek için Çevrimiçi Afazi Terapi Programı'nı Türkçeye uyarladı. Program, dil terapisine ücretsiz erişim sunuyor.

İlk Buluşma İçin Etkili İpuçları ve Öneriler
Hayır Demek: Gücü ve Önemi
Sosyal Zekayı Geliştirmenin Yolları

Afazili bireylerin iletişim becerilerini desteklemek amacıyla Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı tarafından Çevrimiçi Afazi Terapi Programı’nın Türkçeye uyarlanması gerçekleştirildi. Bu program, afazili bireylerin adlandırma, işitsel anlama, tekrarlama, sözel akıcılık, dilbilgisi, okuma ve yazma gibi dil becerilerinde yaşadıkları zorlukları gidermeyi hedefliyor.

Afazi

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Oğuz – Memik Yıldız

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇEVRİMİÇİ TERAPİ PROGRAMI

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Oğuz, yüksek lisans öğrencisi Memik Yıldız ile birlikte, bireylerin terapiye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Çevrimiçi Terapi Programı’nı Türk kültürüne uyarladıklarını belirtti. Dr. Oğuz, afazi tedavisinde teknolojinin entegrasyonunun önemine vurgu yaparak, programın bireylerin dil becerilerini çevrimiçi ortamda ücretsiz olarak destekleyeceğini ve rehabilitasyon sürecini daha verimli hale getireceğini söyledi.

TEKNOLOJİ DESTEKLİ TERAPİYLE İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRİN

Dr. Oğuz, teknolojinin terapi süreçlerindeki rolüne dikkat çekerek, bilgisayar, tablet ve telefon gibi dijital cihazların afazi terapisinde giderek daha fazla kullanıldığını belirtti. Ayrıca, programın sadece bireyler için değil, onların yakınları için de faydalı olacağını ifade etti.

PROGRAMIN ÖZELLİKLERİ

Çevrimiçi Terapi Programı, dinleme, okuma, yazma ve adlandırma gibi dört farklı dil becerisine yönelik 11 görevden oluşuyor. Programda 566 sözcük, 200 evet/hayır sorusu, ses kayıtları, ipuçları ve resimler yer alıyor. Bu özelliklerin, terapinin etkinliğini artırarak, bireylerin dil becerilerinin gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Çevrimiçi Terapi Programı’na ücretsiz olarak http://www.aphasiatherapyonline.com/tr/ üzerinden ulaşabilirler.

Please follow and like us:
icon Follow en US
Pin Share

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
RSS
Follow by Email