Süngerler, bakterilerin hızla ürediği eşyaların başında gelir. Her kullanımdan sonra kaynatmak veya mikrodalgada ısıtmak bakterileri öldürebilir, ancak haftada bir kez değiştirilmesi önerilmektedir. Mikropların ellerinize, yemeğinize ya da vücudunuza bulaşması zaman almaz.
Yastıklar zamanla şeklini kaybeder, uyku sırasında ter, yağ ve deri hücrelerini emer. Eski yastıkları her 2 yılda bir yenileyin; düzleşmiş, engebeli ya da çökük bir yastık sizi uyandırabilir.
Diş fırçanız, günlük kullanımda zamanla aşınır ve bakteriler birikebilir. Daha iyi temizlik için, diş fırçanızı her 3-4 ayda bir değiştirmek en iyisidir.
Yapışmaz tencere ve tavaların yüzeyinde çizik, oluklar oluştuğunda, Teflon maddesinin dökülmesi riski vardır. Yiyeceklerinize zarar vermese de, eskiyen tencere ve tavaların değişmesi gerektiğini unutmayın.
Makyaj ürünlerinin bakterilerle kontaminasyonu kolaydır. Kozmetiklerinizi 6 ayda bir yenileyerek, cilt enfeksiyonlarının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca enfekte olmuş cilt veya gözler sonrası makyaj ürünlerini hemen değiştirin.
Makyaj fırçalarınızı düzenli aralıklarla yıkayarak bakterilerin yayılmasını engelleyebilirsiniz. Haftada bir ıslak makyaj fırçalarını, haftada iki göz fırçalarını temizlemeyi unutmayın. Eskiyen fırçalarınızı atın.
HVAC sisteminizin hava filtrelerini 60-90 günde bir değiştirin. Özellikle kirli filtreler gözle görülürse, değişim zamanıdır.
İlaçlar zamanla etkisini kaybedebilir, bu yüzden dolabınızdaki ilaçları son kullanma tarihlerine göre düzenli olarak kontrol edin. Süresi geçmiş ilaçları güvenli şekilde atmayı unutmayın.
Uzatma kablolarında çatlaklar veya aşınma varsa, bunları hemen değiştirin. Eski kablolar yangın tehlikesi oluşturabilir.
Duman alarmınızın 10 yıl veya daha eski olması durumunda yeni bir tane almanız gerekmektedir. Alarmınızın pillerini de düzenli olarak kontrol edin.
Kontakt lens kutularını her 3 ayda bir değiştirin. Çatlamış veya hasar görmüş kutular bakteriler için ideal ortam oluşturur.
Eski elektronik cihazlarınızı atarken çevre dostu yöntemler kullanın. Geri dönüşüm merkezlerinden veya üreticilerden bilgi alarak doğru şekilde elden çıkarın.
Pil türüne göre doğru şekilde atılmayan piller çevreye zarar verebilir. Nikel-kadmiyum gibi şarj edilebilir pillerin geri dönüşümü gerekmektedir.
Boya kutusunun hava alması veya şişmesi durumunda içinde bakteriler üreyebilir. Bozulmuş boyalardan kaçınmak için yerel yönetiminizden nasıl kurtulacağınızı öğrenin.