KOLTUK ALTI KOKUSU NEDEN OLUR?
Terleme vücut kokusuna neden olmaz. Aslında, ter bezlerinden salgılanan sıvılar kokusuzdur. Uzmanlar kokuya neden olanın terin ciltteki bakterilerle birleşmesi olduğunu söylüyor. İki ana ter bezi türü vardır: ekrin ve apokrin. Ekrin bezleri vücudun her yerinde bulunur ve vücudu serinletmek için sıvı salgılar. Apokrin bezleri ise koltuk altı gibi kıllı bölgelerde bulunur ve stres veya ergenlik döneminde yağlı bir sıvı salgılar. Koltuk altı kokusunun kaynağı, bu sıvıların ciltteki bakterilerle temas etmesidir.
GECE TER ÖNLEYİCİ KULLANIN
Uzmanlar, ter önleyicilerin gece uygulanmasını öneriyor. Gece sürüldüğünde, ter bezlerini tıkamak için gereken alüminyumun emilmesi için daha fazla zaman olur. Sabah duştan sonra tekrar uygulayabilirsiniz.
UYGULAMADAN ÖNCE KURULAYIN
Duştan sonra hemen deodorant sürmek yerine, 15 dakika bekleyin. Eğer aceleniz varsa, koltuk altlarınıza soğuk ayarda fön makinesi tutarak kurutabilirsiniz.
BENZOÄ°L PEROKSÄ°T KULLANIN
Koltuk altı kokusuna neden olan bakterileri azaltmak için benzoil peroksit içeren vücut yıkama jeli kullanabilirsiniz. Ancak bu güçlü maddeyi tamamen duruladığınızdan emin olun.
YÜZDE 20 ALÜMİNYUM İÇEREN DEODORANTLAR
“KliniÄŸe özel koruma” sunan antiperspirantlar, yüksek alüminyum konsantrasyonları ile uzun günler için ekstra destek saÄŸlar. Alüminyum içermeyen alternatifler de mevcuttur.
EL DEZENFEKTANI HÄ°LESÄ°
Acil durumlarda, deodorant bulamazsanız, biraz el dezenfektanını koltuk altınıza sürebilirsiniz. Ancak, tıraşlı veya ağdalı cilde uygulamaktan kaçının.
MARKAYI DEĞİŞTİRİN
Deodorantınızın etkisini kaybettiğini düşünüyorsanız, yeni bir marka veya koku deneyin. Vücut kimyanız zamanla değişebilir.
YORUMLAR