Kategoriler: Cilt Bakımı

Hipopigmentasyon Nedir?

Hipopigmentasyon Nedir? Hipopigmentasyon, genetik, sağlık durumu veya travma nedeniyle cilt renginin kaybıdır. İnsanları doğuştan etkileyebilir veya daha sonradan gelişebilir.

Hipopigmentasyon Nedir?

Hipopigmentasyonu olan bir kişinin tüm vücudunda cilt rengi olmayabilir, tenleri beklenenden daha açık renkli olabilir veya ciltte açık ve koyu tenli alanlar olabilir. Melanin üreten hücreler olan melanositleri etkileyen bir hasar olduğunda olur. Melanin üretimi bazı bölgelerde veya vücutta düştüğünde cilt renginin kaybolmasına neden olur.

Hipopigmentasyonun Yaygın Nedenleri Şunlardır:

vitiligo
albinizm
pitriyazis versicolor
pitriyazis alba

Hipopigmentasyonu anlamak için cildin rengini genellikle nasıl aldığını bilmek yardımcı olur. Melanositler, melanin üreten pigment hücreleridir. Melanin, cilde, saça ve gözlere pigmentlerini veya rengini veren proteindir.

Bir kişinin cildindeki pigment miktarı, genetik faktörlere ve güneşe maruz kalmaya bağlı olacaktır. Bununla birlikte, bazı insanlar için pigmentasyon bozuklukları ciltlerinin koyuluğunu veya açıklığını etkileyebilir.

Melanin üreten hücreler hasar görürse veya olağandışı genetik özelliklere sahipse, bu durum melanin üretimini ve cilt rengini etkileyebilir. Hipopigmentasyona, cilt pigmenti veya renginin kaybına yol açabilir. Bu renk kaybı vücudun her yerinde veya yamalar halinde olabilir. Yamaların boyutu ve şekli büyük ölçüde değişebilir.

Hipopigmentasyon herhangi bir rengi etkileyebilir, ancak doğal ten rengi ile beyaz lekeler arasındaki kontrast nedeniyle koyu tenli kişilerde daha belirgin olabilir. Daha koyu tenli insanlar, inflamatuar bir reaksiyondan sonra hipopigmentasyona daha yatkın olabilir.

Hipopigmentasyonun Birkaç Farklı Nedeni Vardır

kabarcık veya yanık gibi ciltte yaralanma veya travma
bir enfeksiyondan sonra olduğu gibi bir inflamatuar reaksiyon
Melanin üreten hücreler olan melanositlerde hasar

Melanositlerin melanin üretmek için kullandığı bir amino asit olan tirozin kaynağı
Kimyasal ve lazer peeling gibi kozmetik cilt tedavileri de işlem yanlış yapılırsa hipopigmentasyona neden olabilir.

Bazı kronik veya genetik durumlar hipopigmentasyona neden olabilir. Bu durumlarda, hipopigmentasyon genellikle doğumdan itibaren mevcuttur.

 

Hipopigmentasyon Nedir?

Haber Merkezi

Recent Posts

Bu Karın Egzersizleri Sırtınıza Zarar Verebilir

Bu Karın Egzersizleri Sırtınıza Zarar Verebilir... Günümüzün en popüler karın egzersizleri sosyal medya sayesinde yaygınlaşmış…

3 hafta ago

Sonbaharın 14 Lezzetli Meyve ve Sebzesi

Sonbahar, doğanın sunduğu en lezzetli ve besleyici ürünleri keşfetme zamanıdır. Elma ve armutların ötesinde, alışık…

3 hafta ago

3 Kasım 2024 Günlük Burç Yorumları

3 Kasım 2024 Günlük Burç Yorumları... Yeni bir gün, yeni enerjilerle dolu! 3 Kasım 2024'te…

3 hafta ago

Hafızanızı Güçlendirmek İçin 10 Etkili Yöntem

HAFIZANIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN VİTAMİNLERİNİZİ DÜZENLİ ALIN Hafızanın güçlü olması için vücut belirli vitaminlere ihtiyaç duyar.…

3 hafta ago

Kırklareli Köftesi Tarifi: Adım Adım Yapılışı

KIRKLARELİ KÖFTESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER Bu eşsiz yöresel lezzeti hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:…

3 hafta ago

1 Kasım 2024 Burç Yorumları

1 Kasım 2024 Burç Yorumları KOÇ BURCU (21 Mart - 19 Nisan) YENİ FIRSATLAR KAPIDA…

3 hafta ago