Kategoriler: BeslenmeDiyet

Kış Aylarında Yemeniz Gereken 5 Yiyecek

Kış Aylarında Yemeniz Gereken 5 Yiyecek… Kış aylarında tat tercihlerinde de bir değişiklik görüyoruz, sıcak ve baharatlı yiyecekler için can atıyoruz ve aynı zamanda gerçekte baş düşmanımız olan sıcak ve tatlı bir şeylerle kendinizi şımartmak istiyoruz.

İşte Diyetinize Eklemeniz Gereken En İyi 5 Kış Yemeğinin Listesi:

1. Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeleri düzenli olarak yemek, kilo kontrolünden kalp hastalıklarının önlenmesine ve BP kontrolüne kadar sayısız sağlık yararı ile ilişkilendirilmiştir. İçlerinde bulunan besinler, birçok sağlık yararı sağlar. Yüksek lif içeriği bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olur ve erken tokluk sağlar ve hepimiz yüksek lifli diyetlerin bizi bulaşıcı olmayan hastalıklara karşı koruduğunu biliyoruz. Kalorisi çok düşük, kilo alma endişesi duymadan yeşillikleri gönlünüze göre yiyebilirsiniz.

2. Kökler Ve Yumrular

Bitkinin büyümesi için topraktan besinleri emen bitkilerin yer altı büyümeleridir; hatta bazıları bu besinleri bitki için depolar. Böylece köklerin ne kadar besleyici olduğunu anlayabilirsiniz. En iyi örnekler arasında soğanlar (rezene, soğan), rizomlar (zencefil, zerdeçal), musluk kökleri (pancar, havuç, yaban havucu), yumrulu kökler (tatlı patates, yucca) ve yumrular (patates, patates) bulunur.

3. Tam Tahıllar

Kabuk, tohum ve endospermin sağlam olduğu tahıllardır. Tam tahıllar, vücudumuzdaki süreçleri verimli bir şekilde besleyen sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Kış aylarında mısır, Bajra ve tabii ki yulaf gibi glütensiz tahıllar ve darılar eklemeliyiz. Bunlar erken tokluk sağlar, sindirimi daha uzun sürer ve vücudun daha uzun süre enerjili kalmasına yardımcı olur.

4. Kuruyemişler ve Tohumlar

Kuruyemişler, sert bir kabuk içinde, tohumlar iyi durumdayken, sadece bitki tohumlarıdır. Her ikisi de beslenme uzmanlarının doğanın küçük harikaları olarak adlandırdıkları şeydir. Yıl boyunca fındık ve tohum tüketilmesi tavsiye edilirken, ayrıca konsantre kalori kaynakları ve sağlıklı besinler oldukları için kış aylarında tüketilmesi daha iyidir.

5. Baharatlar

Kış aylarında zencefil, Tulsi, Kakule, Tarçın, karanfil gibi taze ot ve baharatların aroması duyularımızı ısıtır. Hint mutfağı, bu harika küçük eklemeler olmadan eksik kalır. Körilerimizin çay ilavelerinde ve tatlılarımıza tat vermek için garam masala olarak tüketilen bu ürünler çok yönlü kullanıma sahiptir.

Haber Merkezi

Recent Posts

Atakum’da Samsun Diyetisyenlik Zirvesi

Samsun Gençlik Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen Samsun Diyetisyenlik Zirvesi, 27 Nisan'da sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak ve…

2 saat ago

Serinletici Yaz Tatlıları: Hafif ve Leziz Tarifler

Yazın hafif ve ferahlatıcı yaz tatlıları ile kendinizi şımartmaya ne dersiniz? İşte pratik ve lezzetli…

1 gün ago

Yaz Aylarında İçinizi Serinletecek 3 Sağlıklı Diyet İçecek Tarifi

Limonlu yeşil çaydan naneli sodaya, yaban mersinli ıhlamurdan daha birçok seçenek var. Bu sağlıklı diyet…

1 gün ago

Sırt Ağrıları İçin Evde Uygulanabilecek Doğal Çözümler

Sırt ağrıları, modern yaşamın yaygın bir sorunudur ve birçok kişi günlük yaşamlarını etkileyebilir. Özellikle uzun…

5 gün ago

Sağlıklı Beslenmenin Kanserle Mücadeledeki Rolü

Kanser, günümüzde ciddi sağlık sorunlarından biri olarak önemini koruyor. Ancak sağlıklı beslenme alışkanlıkları, kanserle mücadelede…

1 hafta ago

Sağlıklı ve Lezzetli Tavuk Yemekleri Önerileri

Tavuk, besleyici ve çok yönlü bir protein kaynağıdır. İşte sağlıklı ve lezzetli tavuk yemekleri için…

1 hafta ago