Kategoriler: Köşe Yazarları

Akışa Bırakıp Dengemizi Bulabilir Miyiz?

Akışa Bırakıp Dengemizi Bulabilir Miyiz? Akışa bırak diyoruz ve akıl vermek kolayken kişinin kendisinde uygulaması oldukça zahmetli bir iş, zaten sürekli bırakmaya çalışıyoruz bir şeyleri… Olanları, düşünceleri, travmaları, hisleri, bizi bırakan insanları…

Akışa Bırakıp Dengemizi Bulabilir Miyiz?

Zaten yaşam boyu bu sürece dahil olmak, iniş çıkışlara rağmen dengede kendini toparlamaya çalışmak hayatın ta kendisi değil mi? İstemeden akıntıya kapılmak değil mi? Akışa bırakmak yerine akışta dengede kalabilmek daha yapmamız gereken değil mi?

Denge en önemlisi, akışta kalırken bile. Kendimiz için ders çıkartamadan aman bu da böyle diyerek ilerlemek Polyannacılık dengesinin sarsılmasıdır, bırakmak değil umursamazlıktan ziyade bile yüzleşmekten kaçmaktır. Fazla katı olmak veya fazla yumuşak olmak birbirinden farklı değildir çünkü ikisi de dengeyi bozar. Hangi uçta dengenin gittiği önemsizdir en nihayetinde denge bozulur…

Ağırlıklı kötü yönünden görmek kişiyi depresyona sürüklerken fazla iyimser yaklaşmak da şizofrene sürükler bu çakra sisteminde bile böyledir. Çok düşük veya çok yüksek enerji akıtan her çakra depresyona veya şizofrene götürür.
Tepkisiz kalmamız istense zaten dünyaya robot olarak gönderilirdik. Halbuki en güzel özelliğimiz duyularımızın, duygularımızın olmasıdır.

EKG’de bile iniş çıkış yaşam belirtisidir, düz çizgi ölümdür. Ruhlar aleminde de yaşamadığımıza göre herkes kendi iniş çıkışlarıyla baş etmekten sorumludur.

Ağrılarımızı masaj nasıl geçici iyileştiriyorsa dışardan kulağımıza gelen doğru ve iyileştirici sözler de pek iyileştirmez o an duymak anlık iyi gelebilir. Bedensel tam iyileşme için nasıl bedenimizi hareket ettirmeyi alışkanlık haline getirmemiz gerekiyorsa. Bizi iyileştirecek sözleri başkaları söylediğinde değil kendimiz akıl edince iyileşmeye başlıyoruz.

Yoga da bütünsel sağlık için yapılacak en güzel seçimlerden biridir ama illaki Yoga olmak zorunda değil.

 

 

Akışa Bırakıp Dengemizi Bulabilir Miyiz?

Berra Sertel

Recent Posts

Kereviz Sapı: Sağlığa Mucizevi Katkılar!

Kereviz Sapının Faydaları... Kereviz, mutfaklarımızda sıkça kullanılan sebzelerden biri. Ancak, genellikle yaprakları ve kök kısmı…

45 dakika ago

Çocuk Hastalıkları ve Önleme Yolları

Atasam Hastanesi Çocuk Kliniğinden Dr. Ahmad Farıd NAZARI her mevsim geçiş dönemlerinde farklı şekilde çocuklarda…

1 saat ago

9. YogaKioo Festivali İçin Geri Sayım Başladı!

Kioo Retreat Center ev sahipliğinde düzenlenecek olan 9. YogaKioo Festivali, yoga tutkunlarını ve ruhsal arayış…

2 gün ago

Samsun’da Sağlık Turizmine Katkı Sağlayacak Adres

Samsun'da yeni bir estetik kliniği olan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre…

2 gün ago

Kramp Ağrılarına Evde Uygulanabilecek Etkili Tedavi Yöntemleri

Kramp ağrıları, ani kas kasılmaları sonucu ortaya çıkan rahatsız edici bir durumdur ve genellikle bacaklarda,…

3 gün ago

Varis Nedir Nasıl Oluşur Nasıl Tedavi Edilir?

Toplumun büyük bir bölümünde görülen gerek kozmetik gerekse de fonksiyonel şikayetler açığa çıkaran bir problem…

3 gün ago