Evde yoga yapmak için 8 ipucu… Evde zahmetsizce düzenli olarak yoga yapan biri olmak istemez miydiniz? İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.
Ashtanga Guru Pattabhi Jois’in en ünlü sözü “Pratik yap ve her şey güzel olur”. Bu sözlerle, bedeni ve zihni yoga yoluyla sürekli olarak açarak, gerçeğin zamanla size kendini gösterdiğini ve gerçekle birlikte derin bir huzurun geldiğini kastettiğini düşünüyoruz.
Birçoğumuz için düzenli bir yoga pratiği yapmak zor olabilir. İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.
Yogaya ayırabileceğiniz fazladan bir odanız varsa, harika! Yoga matınızın her zaman açılmış ve dışarı çıkması kesinlikle davetkar.
Ancak çoğumuz daha esnek olmalı ve pratik yapmak istediğimizde bir alan yaratmalıyız. Etrafınızda mümkün olduğunca çok yer olan, huzurlu ve sessiz bir yer bulmaya çalışın. Duvar harika bir destek olduğu için boş bir duvar parçası da kullanışlı olabilir. İsterseniz, bir mum veya tütsü çubuğu ile bir atmosfer yaratmak hoş ve hatta yararlı olabilir.
Mum ve tütsü gibi şeyler sadece ekstradır ve yoga yapmak için kesinlikle gerekli değildir. Masalara, sandalyelere vb. çarpma riski olmadan, etrafınızda yeterli alana sahip olduğunuz sürece her yerde yoga yapabilirsiniz. Orada kocamla oturma odasında pratik yaptım, kahvaltısını yaptım ve gazete okudum, hatta şimdi yorum yapıyorum. ve daha sonra. İdeal değil, ama yine de bu makalenin en önemli mesajı olan pratiğimi yaptım.
Bu yüzden yaratıcı olun ve ne olursa olsun minderinizin üzerine çıkın! Yapabileceğiniz en iyi alanı yaratın ve uygulamanızın tadını çıkarın!
Gerçekten ihtiyacınız olan tek şey, tercihen kaymaz bir yoga matıdır. Yoga matı pazarı çok büyük ama ihtiyaçlarınıza uygun ve uzun süre dayanacak kaliteli bir mat için biraz daha fazla ödemeye değer. Bloklar harika bir eklentidir ancak kitaplar ve diğer ev eşyaları ile değiştirilebilirler. Bir desteğe sahip olmak da güzel, ama yıllarca onun yerine bir yığın yastık ve battaniye kullandım.
Aksesuarlar ve hatta bir yoga matı kesinlikle pratik yapmak için bir ön koşul değil: Yoga matının olmadığı yerlerde bulundum ve üzerinde pratik yapmak için bir parça halı buldum. Paspas serecek yerin olmadığı otel odalarındaki yataklarda bile çalıştım. Sadece yaratıcı olun… bahane yok 🙂
Bu, kısayolu olmayan bir ipucu. Her zaman sınırlarınızı izleyin ve özellikle vücudunuzun savunmasız bölgelerine dikkat edin. Özellikle savunmasız bölgeler dizler, kalçalar, omurga ve boyundur. Acı verici bir his hissederseniz, ayarlayın, yumuşatın, gerekirse pozdan çıkın. Zorlamayın veya itmeyin.
Daha gelişmiş pozlar denemeden önce vücudunuzu uygun şekilde ısıtın ve pozda olmanın iyi olup olmadığını kontrol etmeye devam edin. Pozlar arasındaki geçişler sırasında veya pozlara girip çıkarken özellikle dikkatli olun – bunlar, uyumumuza daha az dikkat etme eğiliminde olduğumuz için potansiyel yaralanma riski anlarıdır.
Mindere çıkınca ne yapacaksınız? Sorulacak ilk soru….. “Bedenimin ve zihnimin neye ihtiyacı var?”
Vinyasa Flow gibi aktif bir şey, meyve sularının akmasını sağlamak için mi yoksa bedeninizi ve zihninizi susturmak için daha yumuşak ve onarıcı bir şey mi? Ne kadar çok yoga yaparsanız, farklı uygulamaların etkilerini o kadar çok öğrenirsiniz ve bedeninizin ve zihninizin farklı zamanlarda neye ihtiyacı olduğunu fark etmeyi o kadar çok öğrenirsiniz.
Çevrimiçi bir sınıf seçerseniz, çok fazla sınıf açıklaması okumakta takılıp kalmayın. Aklın doğası, her şeyi çözecek mükemmel sınıfı aramaktır. Bu sınıf mevcut değil; kendin yapmalısın. Ayrıca, birbirine iyi uyan bir dizi sınıfı bir araya getirdiğimiz bir yoga programı seçebilir veya Üye arkadaşlarınızın ve EkhartYoga öğretmenlerinin derlediği Çalma Listeleri, ders listeleri arasından seçim yapabilirsiniz.
Sınıflar sayfasındaki filtrelerden bir stil, öğretmen, özel kullanım ve tercih edilen ders süresi (veya bu kombinasyonlardan herhangi birini) seçin, size hitap eden bir başlık arayın ve devam edin! Sınıfı sizin için mükemmel hale getirmenin yolu, mümkün olduğunca az dirençle, tam farkındalıkla pratik yapmaktan geçer. Sevmediğiniz bir kısım varsa, nefes alın ve tepkilerinizi gözlemleyin. Mindere nasıl tepki verdiğinizin, günlük yaşamda nasıl tepki verdiğinize sızdığını unutmayın. Günlük hayatta da sevmediğiniz, değiştirmemeyi tercih ettiğiniz veya değiştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaşacaksınız. Pattabhi Jois’in sözlerini hatırlayın – “Uygulamanızı yapın ve her şey güzel olsun”.
Zamanla, matınızdaki yoga pratiğiniz size olana daha fazla teslim olmayı öğretecek. Olan şeye direnmeyi ve bir şeyleri değiştirmeye çalışmaktan vazgeçmeyi öğreneceksiniz. Ardından, bu bakış açısını matın dışında hayatınıza daha fazla uygulayabileceksiniz. Olanı kabul edebilmekten gelen huzur harika olacak.
Bir yoga pratiğinden sonra vücudunuza Savaşana’da rahatlaması için zaman ayırmanız gerçekten önemlidir. Sinir sisteminin uygulama sırasında elde ettiği faydaları özümsemesi için zamana ihtiyacı vardır. Aksi takdirde, özellikle yoğun bir yoga dersinden sonra, bir yoga pratiğinden sonra gereksiz yere gergin hissedebilirsiniz.
Haftada bir yoga yapmak bile faydalıdır! Haftada üç kez harika, her gün de harika. Sizin için ne işe yarar? Hedeflere ulaşmak sizin için çok önemliyse, haftada üç kez pratik yapmak, bunu yapabilmek ve kendinizle gurur duymak gibi bir hedef belirlemek, her gün pratik yapmak için bir hedef belirlemekten ve eğer kendinizi kötü hissediyorsanız, kendinizi kötü hissetmekten çok daha iyidir. haftada sadece üç kez yapıyorsun. Başarısızlık hissi genellikle alıştırmaları daha da fazla atlamanıza neden olur. Bu yüzden dürüst olun, gerçekçi hedefler belirleyin ve elinizden geleni yapın. 10 dakikalık bir yoga pratiği hala bir uygulamadır ve kesinlikle önemlidir.
aşırıya kaçmayın; Yoga pratiğinizden zevk almıyorsanız, asla devam edemezsiniz. Yapmayı dört gözle beklediğiniz bir şey olmalı. Yoganın bir angarya haline geldiğini düşünüyorsanız, belki başka bir yoga stili veya öğretmen deneyin.
Bu Karın Egzersizleri Sırtınıza Zarar Verebilir... Günümüzün en popüler karın egzersizleri sosyal medya sayesinde yaygınlaşmış…
Sonbahar, doğanın sunduğu en lezzetli ve besleyici ürünleri keşfetme zamanıdır. Elma ve armutların ötesinde, alışık…
3 Kasım 2024 Günlük Burç Yorumları... Yeni bir gün, yeni enerjilerle dolu! 3 Kasım 2024'te…
HAFIZANIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN VİTAMİNLERİNİZİ DÜZENLİ ALIN Hafızanın güçlü olması için vücut belirli vitaminlere ihtiyaç duyar.…
KIRKLARELİ KÖFTESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER Bu eşsiz yöresel lezzeti hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:…
1 Kasım 2024 Burç Yorumları KOÇ BURCU (21 Mart - 19 Nisan) YENİ FIRSATLAR KAPIDA…