Yoga

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu… Göğüs ağrısı ve sıkışması birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur. Göğüs ağrısını hafifletmek için belirli yoga pozlarını düzenli olarak yapmak en iyisidir.

Göğüs ağrısı mutlaka bir kalp problemine işaret etmeyebilir. Çalışan bir profesyonelseniz, uzun saatler boyunca bir sandalyede kambur oturmak da göğüs sıkışmasını tetikleyebilir. Anksiyete ve gerginlik de bu soruna katkıda bulunabilir.

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu

Buradaki anahtar, daha büyük bir sorun haline gelmeden önce nefes almak, rahatlamak ve yoga asanaları yapmaktır. Peki göğüs ağrısını azaltmak için hangi yoga pozlarını yapmalısınız?

Rahatınız için, göğüs ağrısı için en iyi 7 yoga pozunun bir listesini derledik. Bunlar, göğüs kaslarını hafifçe gererek açmaya yardımcı olacaktır. Ama önce göğüs ağrısının ana nedenlerini öğrenin. Daha fazlasını öğrenmek için aşağı kaydırın!

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu

Göğüs Ağrısına Ne Sebep Olur?

Göğüs ağrısı çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Boynunuzdan üst karnınıza kadar her yerde hissedebilirsiniz. Göğüs sıkışması genellikle kötü duruştan kaynaklanır, ancak panik veya kalp krizi gibi daha ciddi bir şeyin işareti de olabilir.

Göğüs bölgenizde bir ağrı hissederseniz, bu mutlaka bir kardiyovasküler hastalık olmayabilir. Ya da olabilir. Kalp kaslarınız yeterince oksijen almadığında, anjina adı verilen şiddetli bir göğüs ağrısına yol açar.

Kalple ilgili diğer göğüs ağrıları kalp krizi, perikardit, miyokardit, kardiyomiyopati ve aort diseksiyonudur.

Göğüs ağrısı da gastrointestinal problemler nedeniyle oluşur. Yutma problemleriniz, safra taşlarınız, safra kesesi veya pankreas iltihabınız varsa, o zaman göğüste ağrı hissedeceksiniz.

Zatürree, astım veya kan pıhtılaşması olsa bile göğüs ağrısına yol açar. Göğüs ağrısı, sinirler üzerinde baskıya neden olan bir kırıktan muzdarip olduğunuzda da ortaya çıkar. Aşırı efor nedeniyle hasar görmüş kaburgalar ve ağrıyan kaslar da göğüs ağrısına neden olan ana faktörlerdir.

İlgili: Göğüsleri Büyütmek İçin En İyi 5 Yoga Pozu

Göğüs İçin Yoga

Aniden hissettiğiniz herhangi bir göğüs ağrısını değerlendirmek ve kalp problemleri açısından kontrol ettirmek için bir doktora başvurmalısınız. Eğer durum böyle değilse yoga ile göğüs kaslarınızı rahatlatabilirsiniz.

Yoga, göğsü açarak, genişleterek ve esneterek göğüs gerginliğini azaltmaya yardımcı olur. Sorunun nedenini çözerek kötü duruş, aşırı kullanım ve kas gerilmesinin etkilerine karşı koyar.

Yoga, hareket aralığınızı geliştirir, pektoral kaslarınızı esnetir, esnekliğinizi geliştirir ve bunların tümü göğüs ağrınızı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Bazen stres, kaygı ve gerginlik bile göğüs ağrısına neden olabilir ve bunun için en iyi çözümün yoga olduğunu iyi bilirsiniz.

Neden bahsettiğimi anlamak için aşağıda belirtilen göğüs ağrısı giderici pozları uygulayın.

Göğüs Ağrısını Gidermek İçin Yogada En İyi 7 Poz

Matsyasana (Balık Duruşu)
Bhujangasana (Kobra Duruşu)
Dhanurasana (Yay Duruşu)
Bitilasana (İnek Duruşu)
Ustrasana (Deve Duruşu)
Çakrasana (Tekerlek Duruşu)
Natarajasana (Dans Duruşu)

1. Matsyasana (Balık Duruşu)

Poz Hakkında – Matsyasana veya Balık Pose, Lord Vishnu’nun Matsya avatarının adını almıştır. Başlangıç seviyesinde bir Hatha yoga asanasıdır. En iyi sonuçlar için sabahları aç karnına uygulayın ve pozun etkisini hissetmek için pozu en az 30 ila 60 saniye tutun.

Göğüs İçin Faydaları – Matsyasana kaburga kaslarınızı esnetir. Ayrıca boynunuzun önünü ve arkasını esnetir ve duruşunuzu geliştirir. Yuvarlak omuzlar için tedavi edicidir ve tahrişi giderir.

2. Bhujangasana (Kobra Duruşu)

Poz Hakkında- Bhujangasana veya Cobra Pose, bir kobranın yükseltilmiş başlığına benzeyen bir asanadır. Bu bir geri dönüş. Poz, başlangıç seviyesi Ashtanga yoga asanasıdır. Sabahları aç karnına uygulayın ve pozu 15 ila 30 saniye tutun.

Göğüs İçin Faydaları – Bhujangasana, göğüs ve omuz kaslarınızı esnetir. Esnekliğinizi artırır ve ruh halinizi iyileştirir. Poz, kan ve oksijen dolaşımını iyileştirir.

3. Dhanurasana (Yay Duruşu)

Poz Hakkında – Dhanurasana veya Yay Asana, atışa hazır telli bir yayı andıran bir pozdur. Başlangıç seviyesinde bir Vinyasa yoga asanasıdır. En iyi sonuçlar için sabahları aç karnına uygulayın ve uygulama sırasında 15 ila 30 saniye pozu koruyun.

Ayak bileklerine ulaşamıyorsanız veya onları tutmaktan rahatsız oluyorsanız yoga kayışlarını kullanabilirsiniz.

Göğüs İçin Faydaları – Dhanurasana kalbinize masaj yapar ve astımı iyileştirir. Stres ve yorgunluğu gidermek için mükemmeldir. Poz göğsünüzü, boynunuzu ve omuzlarınızı açar.

4. Bitilasana (İnek Duruşu)

Duruş Hakkında- Bitilasana veya İnek Duruşu, bir ineğin duruşunu andıran bir asanadır. Sanskritçe ‘Bitila’ kelimesi inek anlamına gelir. Bitilasana başlangıç seviyesinde bir Vinyasa yoga asanasıdır. Sabah veya akşam aç karnına uygulayın ve pozu 10 ila 15 saniye tutun.

Göğüs İçin Faydaları- Bitilasana duruşunuzu ve dengenizi geliştirir. Boynunuzu güçlendirir ve sırtınızı esnetir. Poz zihninizi sakinleştirir ve stresi azaltır. Aynı zamanda vücuttaki kan dolaşımını artırır.

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu

5. Ustrasana (Deve Duruşu)

Poz Hakkında- Ustrasana veya Camel Pose, bir devenin duruşunu andıran bir arkaya eğilmedir. Sanskritçe ‘Ustra’ kelimesi deve anlamına gelir. Başlangıç seviyesinde bir Vinyasa yoga asanasıdır. Sabahları aç karnına uygulayın ve pozu 30 ila 60 saniye tutun.

Göğüs İçin Faydaları – Ustrasana, omuzlarınızı ve sırtınızı esnetir ve güçlendirir. Göğsünüzü açar ve solunumu iyileştirir. Poz boynunuzu tonlandırır ve boğazınızı uzatır.

6. Çakrasana (Tekerlek Duruşu)

Poz Hakkında – Chakrasana veya Wheel Pose, tekerleğe benzeyen bir asanadır. Ayrıca akrobasi için önemli bir adımdır. Chakrasana, başlangıç seviyesi Ashtanga yoga asanasıdır. Sabahları aç karnına uygulayın ve pozu 1 ila 5 dakika tutun.

Çakrasana, vücutta dolaşan ısı ve enerji gerektirir. Bu yüzden özellikle kış aylarında yataktan kalkar kalkmaz bunu yapmamalısınız.

Göğüs İçin Faydaları – Poz kalbinize iyi gelir ve astımı iyileştirir. Akciğerlerinizi esnetir ve tiroidi uyarır. Depresyonu iyileştirir ve vücuttaki stres ve gerilimi azaltır.

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu

7. Natarajasana (Dans Duruşu)

Poz Hakkında- Natarajasana veya Kral Dansçı Poz, Lord Shiva’nın dans pozuna benzeyen bir asanadır. Orta seviye bir Vinyasa yoga asanasıdır. Sabah veya akşam aç karnına uygulayın ve uygulama sırasında 15 ila 30 saniye boyunca pozu koruyun.

Göğüs İçin Faydaları – Natarajasana boyun kaslarınızı esnetir ve göğsünüzü güçlendirir. Vücudunuzun esnekliğini artırır ve ayrıca vücudunuzun dengesini geliştirir.

Artık göğüs gerginliğini hafifleten Yoga pozları hakkında her şeyi bildiğinize göre, yoga ve göğüs ağrısı hakkında bazı yaygın soruları yanıtlayalım.

Göğüs ağrısı ve sıkışması kötü duruş, endişe, stres veya sindirim sorunlarından kaynaklanabilir. Çoğu zaman, derin ve kolay nefes almak ve yukarıda bahsedilen basit yoga asanalarını takip etmek, göğüs kaslarınızı gevşeterek ağrı ve rahatsızlığı hafifletebilir.

Bhujangasana, Ustrasana, Natrajasana ve Matsyasana, göğüs ağrısının giderilmesinde etkili olan popüler yoga asanalarından birkaçıdır. Bu yoga asanalarını yaparken doğru duruşu, zamanı ve esnemeyi takip etmek önemlidir. Kardiyovasküler sağlığınızla ilgili tıbbi bir acil durum olmadığı sürece, bu asanalar zamanla düzenli uygulama ile göğüs ağrısı ve gerginliğinden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu

Sıkça Sorulan Sorular

Pranayama göğüs ağrısını tedavi edebilir mi?

Araştırmaya göre, düzenli pranayama uygulaması, sağlıklı bireylerde yaş, cinsiyet ve VKİ’den bağımsız olarak stresi azaltmaya ve kardiyovasküler parametreleri iyileştirmeye yardımcı olabilir (1). Bu, göğüs ağrısını bir dereceye kadar gidermeye yardımcı olabilir.

Kapalbhati göğüs ağrısına neden olabilir mi?

Evet, kapalbharti, tekrarlanan güçlü ekshalasyonları içeren hızlı tempolu bir pranayama tekniğidir. Doğru yapılmazsa göğüs ağrısına ve buna bağlı rahatsızlığa neden olabilir.

Anulom vilom kalbe iyi gelir mi?

Çalışmalar, anulom vilom pranayam gibi yavaş nefes alma uygulamalarının stresi azaltmaya ve kardiyak parametrelerinizi iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Vajrasana kalbe iyi gelir mi?

Vajrasana, kan dolaşımını teşvik ederek, kan basıncı seviyelerini düzenleyerek ve genel olarak stresi azaltarak kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Surya namaskar kalbe iyi gelir mi?

Evet, araştırmalar düzenli olarak surya namaskar uygulamasının kardiyorespiratuar zindeliği desteklediğini gösteriyor.

Bhramari pranayama kalp için iyi midir?

Ergenler üzerinde yapılan araştırmalar, düzenli Bhramari pranayama uygulamasının stres kaynaklı kardiyovasküler riskleri önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

 

 

 

Sevgili NHMAG okurları, Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu haberimizi beğendiyseniz, Sağlık, Güzellik, Estetik, Yaşam, Pilates, Yoga, Fitness, Makyaj, Yaşam, İlişkiler, Diş Estetiği, Dermatoloji, Cilt Bakımı, İncelme, Zayıflama, Meditasyon, Beslenme, Diyet gibi Kadın ve Yaşam haberleri için NHMAG’ı takip edebilir ya da google üzerinden farklı aramalar da yapabilirsiniz…

 

Göğüs Ağrılarını Rahatlatmak İçin En İyi 7 Yoga Pozu

Haber Merkezi

Recent Posts

Bu Karın Egzersizleri Sırtınıza Zarar Verebilir

Bu Karın Egzersizleri Sırtınıza Zarar Verebilir... Günümüzün en popüler karın egzersizleri sosyal medya sayesinde yaygınlaşmış…

3 hafta ago

Sonbaharın 14 Lezzetli Meyve ve Sebzesi

Sonbahar, doğanın sunduğu en lezzetli ve besleyici ürünleri keşfetme zamanıdır. Elma ve armutların ötesinde, alışık…

3 hafta ago

3 Kasım 2024 Günlük Burç Yorumları

3 Kasım 2024 Günlük Burç Yorumları... Yeni bir gün, yeni enerjilerle dolu! 3 Kasım 2024'te…

3 hafta ago

Hafızanızı Güçlendirmek İçin 10 Etkili Yöntem

HAFIZANIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN VİTAMİNLERİNİZİ DÜZENLİ ALIN Hafızanın güçlü olması için vücut belirli vitaminlere ihtiyaç duyar.…

3 hafta ago

Kırklareli Köftesi Tarifi: Adım Adım Yapılışı

KIRKLARELİ KÖFTESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER Bu eşsiz yöresel lezzeti hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:…

3 hafta ago

1 Kasım 2024 Burç Yorumları

1 Kasım 2024 Burç Yorumları KOÇ BURCU (21 Mart - 19 Nisan) YENİ FIRSATLAR KAPIDA…

3 hafta ago