Yavru Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

AnasayfaYaşam

Yavru Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Yavru köpek sahiplenmeden önce sorulması gereken sorular, hazırlıklar ve temel ihtiyaçlar hakkında bilgilere göz atın. Yavru köpeğiniz için en iyi başlangıcı yapın.

Sessiz Tedavi mi, Yabancılaşma mı?
Sağlıklı İlişkiler İçin 10 Faydalı İpucu
Manipülasyon Nasıl Anlaşılır?

Yavru Köpek sahiplenmeye karar verirken kendinize bazı sorular sormalısınız. Neden bir köpek istiyorsunuz? Yavru köpeğinize bakacak, onunla oyun oynayacak zamanınız, alanınız ve bütçeniz var mı? Hangi cinsi tercih ediyorsunuz? Bu soruları yanıtladıktan sonra aramaya başlayın; aksi takdirde, ilk gördüğünüz köpeği evinize götürebilirsiniz!

Yavru Köpeğinizi Nereden Alabilirsiniz

Bir yavru köpek seçerken birçok seçeneğiniz var. Evsiz evcil hayvanlar göz önüne alındığında, bir barınaktan, kurtarma grubundan veya barınaktan sahiplenmek harika bir fikirdir. Eğer bir yetiştirici tercih edecekseniz, Amerikan Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (ASPCA) tarafından önerildiği gibi bayilerden veya pet shoplardan uzak durun. Yetiştiricinin evini ve köpeğinizin annesiyle akrabalarını görmek için ziyaret edin.

Yavru Köpeğiniz İçin Hazırlık Yapın

Yeni köpeğinizi evinize getirmeden önce bazı temel eşyaları hazırlamanız gerekir:

  • Yavru köpek maması
  • Telefon numaranız ve veterinerinizin adını içeren etiketli tasma ve tasma
  • Su ve yemek kapları
  • Köpek yatağı
  • Bakım fırçaları
  • Yavru köpeğinizi tek bir alanda tutmak için katlanır kapı veya sandık
  • Çiğneme oyuncakları

Evinizi Güvenli Hale Getirin

Yavru köpekler ağızlarıyla keşfederler, bu yüzden evinizi köpeğiniz için güvenli hale getirin:

  • Kırılgan eşyaları ve elektrik kablolarını köpek seviyesinden kaldırın.
  • Alçak pencereleri kapatın.
  • Temizlik malzemelerini, motor yağını, antifrizi ve ilaçları kilit altında saklayın.
  • Çöplerinizi güvenli şekilde kapalı bir çöp kutusuna koyun.

Yavru Köpek Maması Seçimi

Yavru köpeklerin özel beslenme ihtiyaçları vardır. Büyüyen bir köpek, yetişkin bir köpeğe göre daha fazla protein ve kaloriye ihtiyaç duyar. Ayrıca, yavru köpeğin ağzı ve çenesi için uygun olan mamaları seçmelisiniz. Yavru köpeğinize bol miktarda taze ve temiz su sağlayın.

Yavru Köpeğinizin Ne Kadar Mamaya İhtiyacı Var?

Köpekler genellikle bolca yemek yerler, bu yüzden yavru köpeğinizi açık büfe gibi beslememelisiniz. Ne kadar yiyeceğe ihtiyaç duyduğunu, boyutuna, yaşına ve sağlık durumuna göre veterineriniz belirleyecektir. Köpeğinizin yiyecek miktarını düzenli olarak izlemek sağlığı için önemlidir.

Köpek Yatakları ve Sandıklar Kullanımı

Yavrular günde 14 ila 20 saat uyuyabilir, bu yüzden yavru köpeğinize rahat bir uyku alanı sağlamalısınız. Köpeğinizin ilk başta kendi yatağında veya kafeste uyuması önerilir. Kafes, sadece uyumak, tuvalet eğitimi almak ve seyahat için kullanılmalıdır. Kapıyı açık bırakmak köpeğinizin kafeste güvenli bir alan bulmasına yardımcı olabilir.

İçeride mi, Dışarıda mı?

Köpekler sürüleriyle birlikte olduklarında en mutlu olurlar. Köpeğinizi dışarıda tutuyorsanız, her gün yürüyüşe çıkmak ve oyun oynamak için zaman ayırın. Köpeğinizi güvenli bir çitle çevrili bahçede tutun. Sıcak veya soğuk hava koşullarında köpeğinizin rahat etmesini sağlamak için uygun bir alan oluşturun ve bol miktarda su bulundurun.

Yavru Köpeğinizi Eve Getirin

Yavru köpeğiniz yeni evine alışana kadar ona bolca sevgi ve ilgi gösterin. Onunla sık sık oynayın ve geceleri yatağını veya kafesini yatak odanıza getirin. İlk günler sonrası, veteriner ziyaretinizi planlayın. Veterineriniz, köpeğinizin sağlığını kontrol edecek ve sorularınızı yanıtlayacaktır.

Köpeğinizi Tuvalet Eğitimi

Yavru köpeğinizin tuvalet ihtiyacı olduğunu belirleyen iki ana işaret vardır: Yeri koklamak veya etrafta koşturmak. Bu işaretleri gördüğünüzde, köpeğinizi dışarı çıkarın. Doğru yere işediğinde onu övün. Yavru köpekler sık sık tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilir, bu yüzden bazı kazalara hazırlıklı olun. İç mekan kullanımı için tuvalet pedleri de faydalı olabilir; ancak bunları düzenli olarak kullanmaya özen gösterin.

Please follow and like us:
icon Follow en US
Pin Share

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
RSS
Follow by Email