Doğru Psikolog Seçme Rehberi

AnasayfaYaşam

Doğru Psikolog Seçme Rehberi

Psikolojik destek almak istiyorsanız, doğru terapisti seçmek kritik. Eğitimine ve yaklaşım tarzına dikkat ederek doğru kararı verin.

Tatlı Krizini Yenmek İçin 8 Etkili Yol
Agorafobi: Hayatı Felç Eden Görünmez Esaret
Rüyada Anahtar Görmek: Kapılar Senin İçin Açılıyor!

Doğru Psikolog… Sağlık denince akla genellikle fiziksel rahatsızlıklar geliyor. Ancak küresel anlamda bir akıl sağlığı krizinin tam ortasındayız. Türkiye’de her üç kişiden biri psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor. Dünya Sağlık Örgütü, psikolojik desteğin temel bir insan hakkı olması gerektiğini vurguluyor.

Ruh Sağlığı Farkındalık Ayı

Mayıs ayı, dünya genelinde “Ruh Sağlığı Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor. Bu dönemde ruh sağlığının en az bedensel sağlık kadar önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Peki, fiziksel rahatsızlıklarımızda doktora giderken, ruhsal sağlığımız için neden tereddüt ediyoruz?

Psikolog

Terapiye Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Psikolojik danışmanlık almaya karar vermek cesaret ister. Doç. Dr. Rukiye Hayran, “Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan kişiler pek çok soru sorar. Anlattıklarım anlaşılacak mı? Kime nasıl güveneceğim?” diyor. Bu sorgulama doğal bir süreçtir.

Psikolog

Doğru Terapisti Seçmek

Doğru terapisti seçmek, terapiye gitmeye karar vermek kadar önemlidir. HiDoctor Uzman Klinik Psikoloğu Gizem Konuş, “Başvuracağınız kişinin psikoloji veya psikolojik rehberlik ve danışmanlık mezunu olup olmadığını kontrol edin” diyor. Yanlış bir seçimin, mevcut kaygılarınızı artırabileceğini unutmayın.

Güven ve Uyum Önemli

Güven zamanla oluşur. HiDoctor Uzman Klinik Psikoloğu Işıl Keleş, “Doğru psikologla eşleştiğinizi hissetmek büyük bir şans. Bunu birkaç psikologla görüştükten sonra yakalayabilirsiniz” diyor. Kendinizi terapistinizle rahat hissediyorsanız doğru yerdesiniz demektir.

Terapist Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Diploma ve Eğitim: Terapistin psikoloji veya psikolojik danışmanlık ve rehberlik diploması olmalıdır. Bilimsel altyapısı olmayan kişilerden uzak durun.
  2. Tarz ve Uyum: Terapistinizin tarzı size uygun olmalı. İlk üç seans, karşılıklı uyumu anlamak için değerlendirme seanslarıdır.
  3. Terapi Süreci: Terapistinizin sizi aktif olarak dinlemesi ve uygun empatik yanıtlar verebilmesi önemlidir.
  4. Ekonomik Uygunluk: Terapi süreci ekonomik olarak sürdürülebilir olmalıdır. Kendi sürecinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

Kendinize Zaman Tanıyın

Terapi süreci, beslenme, zaman ve emek gerektirir. Kendinize bu zamanı tanıyın ve doğru terapisti bulmak için araştırma yapın.

Please follow and like us:
icon Follow en US
Pin Share

YORUMLAR

WORDPRESS: 0
RSS
Follow by Email

hacklinkPortobet