Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?

AnasayfaKöşe Yazarları

Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?

Bavullarımız
Yeniyıl Haftasından Herkese Merhaba
Kış Ve Cilt Bakımı

İÇİNDEKİLER

Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?.. Duygusal açlık; zaman zaman maddi zorluklar, gelecek kaygısı, kariyer mücadelesi, ilişki problemleri gibi hayatın gerçekleri ile birlikte üzüntü, baskı, stres, gerginlik gibi duygular ile ortaya çıkabilmektedir. Bu duygularla nasıl baş edeceğinizi bilemezseniz, kontrolü yemek yiyerek sağlamaya çalışıyorsunuz.

Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?

Fiziksel açlık, yavaş yavaş ve zamanla hissedilir. Birbirinden farklı birçok besine karşı yeme isteği duyarsınız. Fiziksel açlığınız bastırmak için yediğinizde, doyduğunuz zaman yemeyi bırakırsınız. Ve en önemlisi yemek yedikten sonra suçluluk hissetmezsiniz.

Duygusal açlık; midemiz dolu olduğu halde can sıkıntısı, gerginlik, öfke, üzüntü, yalnızlık gibi duygulardan dolayı yapay bir açlık hissi olup, o duygusal boşluğu doldurmak için yemek yeme isteği ile ortaya çıkan bir durumdur. Duygusal açlık aniden hissedilir ve birçok besin yerine tek bir besin veya besin grubuna karşı konulması zor bir istek duyarsınız. Tatlı, abur cubur gibi. Ardından bu yiyeceği yeseniz bile tokluk hissetmezsiniz. Bunun yerine pişmanlık ve utanç hissedebilirsiniz.

Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?

Fiziksel Acıkma

Fiziksel olarak açlık seviyenizin ne kadar olduğunu takip etmek aşırı ve gereksiz yemeyi önler. Bu nedenle kendinize ilk sorunuz “Şuanda fiziksel olarak gerçekten aç mıyım?” olmalıdır. Buna doğru cevap vermek için bir ölçek kullanacağız. 1- tokum, 5- çok açım olacak şekilde 1 ile 5 arasında açlık seviyenizi belirleyin. Açlık seviyeniz 3-4 ise sağlıklı atıştırmalıklar tercih edebilirsiniz. 3’ten az ise bir bardak suya da bitki çayı içilebilir. Bu konuda emin olamadığınız durumlarda en son ana öğününüzün üzerinden kaç saat geçtiğini kontrol ederek de bir karara varabilirsiniz. Örneğin öğün üzerinden 4-5 saat geçti ise fiziksel acıkmanız mümkün olabilir.

Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?

Duygusal Açlık

Evinizde tatlılar ve paketli gıdalar gibi sağlıksız ve kalorisi yüksek besinler bulundurmamak size açlık durumunda doğru seçimler yapmanız konusunda yardımcı olabilir. Aynı zamanda sıklıkla duygusal açlık durumlarını sık sık yaşıyorsanız bu durumun önüne geçmenizi kolaylaştıracak ilaç olmayan doğal gıda takviyelerinden destek alabilirsiniz.

Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?

Rahatlamayı Sağlayan Gıdalar

Biz de hem diyetisyen hem de fitoterapi uzmanları olarak kliğimizde duygusal yeme ve iştah problem olan danışanlarımızla çalışırken birkaç gıda takviyesinden destek alabiliyoruz. Örneğin; yeşil çay ve diğer birçok bitki özlerini içeren doğal bir iştah kapatıcı ve ya antidepresan kullanmadan safran ve zerdeçal özleri ile rahatlamayı sağlayan gıda takviyeleri gibi…

Duygusal açlık yaşıyorsanız kendimizle barışmak için tanışmakla başlayabiliriz.. Yüz yüze diyet programlarımız hakkında bilgi almak için haydi, tanışalım artık .

 

 

 

 

Sevgili NHMAG okurları, Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı? yazımızı beğendiyseniz, Sağlık, Güzellik, Estetik, Yaşam, Pilates, Yoga, Fitness, Makyaj, Yaşam, İlişkiler, Diş Estetiği, Dermatoloji, Cilt Bakımı, İncelme, Zayıflama, Meditasyon, Beslenme, Diyet gibi Kadın ve Yaşam haberleri için NHMAG’ı takip edebilir ya da google üzerinden farklı aramalar da yapabilirsiniz…

Karnımız Mı Aç, Duygularımız Mı?

YORUMLAR

WORDPRESS: 0