Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

AnasayfaYoga

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

Bu meditatif dizilerle enerji alanlarınızı en iyi potansiyeline kullanın.

Yoga Dersinden Ne Beklemeli?
Çetin Çetintaş Anlatıyor: Karanlık İnziva
Evde yoga yapmak için 8 ipucu

İÇİNDEKİLER

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi… Merkaba meditasyonu, içinizden gelen ve sizi çevreleyen enerji alanlarını canlandırarak kendinizi enerjiyle doldurmanın mükemmel bir yoludur. ‘Merkaba’ kelimesi çoğumuza garip gelebilir, ancak yeteneklerinizi maksimumda gerçekleştirmek için popüler bir tekniktir.

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

Bu makalede, bu meditatif tekniğin neyle ilgili olduğunu, doğru adımları izleyerek nasıl uygulanacağını, birçok faydasını ve daha fazlasını anlıyoruz. Öyleyse başlayalım!

Merkaba’nın Anlamı Nedir?

Ah! Ne kadar sıra dışı bir isim, değil mi? Onu parçalayalım ve çözelim. Merkaba kelimesini üç kısma ayıralım – Mer-Ka-Ba. Kelime Mısır kökenlidir.

Mısır mumyalarına benzer şekilde, Merkaba ilgi çekici ve katmanlıdır. Basitçe söylemek gerekirse, ‘Mer’ kendi içinde dönen bir ışık, ‘Ka’ ruh anlamına gelir ve ‘Ba’ fiziksel beden anlamına gelir.

Parçaların başka birçok benzer anlamı vardır ve “Merkaba” kelimesi de öyledir. Aynı zamanda Merkavah, Merkava, vb. olarak da bilinir.

Merkaba, varoluşun ilk modelidir. İncil’de yükselen bir enerji olarak bahsedilir. Eski Mısır’da Mer-Ka-Ba, üç ayrı kelime olarak kabul edildi. Merkaba meditasyonla etkinleştirilmelidir ve bizim burada Merkaba meditasyonu aracılığıyla öğreneceğimiz şey de bu.

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

Merkaba Meditasyonu Nedir?

Enerji vücudunuzu çevreler. Aslında enerji alanları, geometrik şekiller şeklini alırlar. Enerji alanları vücudunuzun içinden gelir ve onu çevreler. Vücudunuzun etrafında yüksek hızlarda dönerler.

Ama ne yazık ki, yüksek hızlı dönüş, çoğumuz için yavaşladı ve bazılarımız için, zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu kirleten günlük hayatın baskıları nedeniyle tamamen durdu.

Enerji alanlarınız etkisiz hale gelirse veya bloke olursa, bu endişe sebebidir. Tamamen canlı hissetmeyecek ve hayatın küçük zenginleştirici detaylarını kaçırmayacaksınız. Merkaba meditasyonu, enerji alanlarınızı yeniden doldurmanıza ve tamamen canlı olmanıza yardımcı olur.

Merkaba meditasyonu, nefes alma kalıplarını, zihin, beden ve kalpteki değişiklikleri ve algınızı değiştirmeyi içerir. Aydınlanmaya doğru bir yolculuktur.

Merkaba’nın omurganızın tabanında bulunduğu ve yakındaki Kundalini enerjinizi etkilediği söylenir. Merkaba meditasyonu, kanalların kilidini açarak ve çakraları temizleyerek Kundalini enerjisinin yükselmesini ve vücuda yayılmasını kolaylaştırır.

Merkaba meditasyonu vücudunuzun enerji alanlarını hizalar ve daha kolay enerji hareketi sağlar. Meditasyon sizi daha yüksek bir bilince yükseltir ve sizi günlük yaşamın sınırlamalarının ötesine götürür.

Gelişmiş bir meditasyon tekniğidir ve sertifikalı bir rehber altında dikkatle çalışılması ve uygulanması tavsiye edilir.

Aşağıdaki prosedürüne bir göz atın.

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

Merkaba Meditasyonu Nasıl Uygulanır?

18 nefeslik küresel nefes alma işlemiyle Merkaba meditasyonu uygulayın. Aşağıda kontrol edin.

İlk Nefes
İkinci Nefes
Üçüncü Nefes
Dördüncü Nefes
Beşinci Nefes
Altıncı Nefes
Yedinci Nefes
Sekizinci nefes
Dokuzuncu Nefes
Onuncu Nefes
Onbirinci Nefes
Onikinci Nefes
On Üçüncü Nefes
On Dördüncü Nefes
On Beşinci Nefes
Onaltıncı Nefes
On yedinci Nefes
Onsekizinci Nefes

1. İlk Nefes

Nefes alın ve tüm yaşamlar için sevgiyi hissetmek için kalbinizi açın. Vücudunuzu çevreleyen parlak beyaz bir ışık hayal edin. Nefes alırken başparmağınızı hafifçe birinci parmağınızın üzerine koyun ve diğer parmaklarınızı ayırın. Avucunuzu yukarı bakacak şekilde tutun.

Nefes alma yogik bir tarzda yapılmalıdır. Her iki burun deliğinden önce mideden, sonra diyaframdan ve sonra göğüsten nefes alın. Tek bir hızlı kaydırmada yapın.

Karnınızı içeri çekerek nefes verin ve nefes verirken yukarı kaldırın. Göğsünüzü sıkı tutun. Nefes verdikten sonra rahatlayın.

Nefes alma düzeninizi ritmik tutun. Nefes alırken 7 saniye sayın ve nefes verirken de aynısını yapın.

Nefes verirken gözbebeklerinizi hafifçe birbirine doğru hareket ettirin ve ardından yavaşça yukarı bakın. Gözlerinizin arasında bir karıncalanma hissedeceksiniz. Bundan sonra aşağıya bakın – omurganızdan aşağı inen bir yük hissedeceksiniz.

2. İkinci Nefes

Omurgadan aşağı inen enerjiyi hissettiğinizde, mudrayı değiştirin. Baş parmağınızı ve ikinci parmağınızı birleştirin. İlk nefeste yaptığınız gibi nefes alın ve verin.

3. Üçüncü Nefes

Mudrayı değiştir. Baş parmağınızı üçüncü parmağa kaydırın ve ilk nefeste yaptığınız gibi nefes alın.

4. Dördüncü Nefes

Dördüncü nefeste başparmak ve küçük parmağı birleştirin. İlk nefeste yaptığınız gibi nefes alın ve verin.

5. Beşinci Nefes

Baş parmağınızı ilk parmağa geri getirin ve ilk nefeste yaptığınız gibi nefes alın.

6. Altıncı Nefes

İkinci nefesi ve mudrayı tekrarlayın.

İlk altı nefes kutuplarınızı dengeler ve elektrik sisteminizi temizler. Sonraki yedi nefes ikinci kısımdır.

7. Yedinci Nefes

Yedinci nefes, yeni bir nefes alma tarzıyla başlar. Sevgiyi kalbinizde hissedin ve içinize çekin. Başınızın üstünden ayaklarınızın altına kadar uzanan bir tüp hayal edin.

Pranik bir enerjinin tüpün tepesinden göbeğe doğru hareket ettiğini ve aynısının tüpün altından göbeğe doğru yukarıya doğru hareket ettiğini hissedin. Nefes aldıkça iki nokta buluşur ve genişler.

Başparmağınızı, birinci ve ikinci parmaklarınızı birleştirin ve avuçlarınızı yukarıda tutun. Nefesinizi herhangi bir noktada tutmadan, yogik bir ritmik tarzda derin nefes alıp verin.

8. Sekizinci Nefes

Önceki ekshalasyonda ciğerleriniz kendi kendine boşalırken doğal olarak nefes alın. Göbeğinizdeki pranik enerji boyut olarak büyümeye devam ediyor. Nefes verirken pranik enerji maksimum boyutuna ulaşır.

Aynı el mudrası ile ritmik nefes alma modelini devam ettirin.

9. Dokuzuncu Nefes

Benzer bir nefes alma düzeninde ve aynı mudrada nefes alıp verirken, pranik enerji daha fazla büyüyemeyeceği için göbek bölgesinde yoğunlaşır.

Nefes alıp vermeyle, pranik enerji gitgide daha parlak hale gelir. Aynı el mudrası ile ritmik nefes alma modelini devam ettirin.

10. Onuncu Nefes

Nefes aldıkça, pranik enerji daha parlak hale gelir, maksimum sınırına ulaşır ve kör edici bir beyaz ışık topuna dönüşür. Nefes verirken dudaklarınızla küçük bir delik açın ve havayı basınçla dışarı üfleyin.

Siz nefes verirken, beyaz küre parmaklarınızın arasından uzanır ve vücudunuzu beyaz bir ışık küresi içine alır. Aynı el mudrası ile ritmik nefes alma modelini devam ettirin.

11. Onbirinci Nefes

Rahatlayın ve aynı el mudrası ile ritmik olarak nefes alın. Prana’nın yukarıdan aşağıya doğru aktığını, göbekte buluştuğunu ve daha geniş bir küreye yayıldığını hissedin.

12. Onikinci Nefes

Rahatlayın ve aynı el mudrası ile ritmik olarak nefes alın. Prana’nın yukarıdan aşağıya doğru aktığını, göbekte buluştuğunu ve daha geniş bir küreye yayıldığını hissedin.

13. On Üçüncü Nefes

Rahatlayın ve aynı el mudrası ile ritmik olarak nefes alın. Prana’nın yukarıdan aşağıya doğru aktığını, göbekte buluştuğunu ve daha geniş bir küreye yayıldığını hissedin. Bu nefes pranik alanı stabilize eder.

14. On Dördüncü Nefes

Sevgiyi kalbinizde hissedin ve içinize çekin. Bunu yaparken, pranik enerjinin orijinal buluşma noktasını göbekten sternuma kaydırın. Orijinal alanı içeren daha parlak büyük küre, enerji tüpü içinde sternuma doğru hareket eder.

Erkekler için sol avucunuzu sağ avucunuza ve dişiler için tam tersini koyarak mudranızı değiştirin. Ritmik ve rahat nefes alın. Bedeninizde sternumda buluşan ve genişleyen pranik akışa odaklanın. Nefesi, enerji akışını ve yaşamla bağlantınızı hissedin.

Son üç nefes çok önemlidir. Bunu sadece yüksek benliğinizle bağlantı kurduğunuzda yapın.

15. On Beşinci Nefes

Kalbinizi sevgi ile doldurun ve birbiri üzerine bindirilmiş üç tetrahedronun farkına varın. Bir tetrahedron genellikle hareket etmez ve vücutta sabitlenir.

Biri erkek ve elektrikli. İnsan aklını temsil eder. Bu tetrahedron saat yönünün tersine döner.

Üçüncü tetrahedron, saat yönünde dönen manyetik bir dişidir ve insan duygularını temsil eder.

Ellerinizi tutun ve iki hareketli tetrahedronun eşit hızlarda dönmesi gerektiğini düşünerek nefes alın.

Dudaklarınızla bir delik açın ve eşit hızda zıt yönlerde dönen yıldız tetrahedronları ile nefes verin. Merkaba deneyimi bundan sonra başlıyor.

16. On Altıncı Nefes

Aynı katlanmış kolları tutarak mudra, nefes al. Ve ağızdan nefes verirken, on beşinci nefese benzer şekilde, tetrahedronların hızının iki katına çıktığını ve omurganın tabanında vücudunuzun etrafında bir disk oluşturduğunu hissedebilirsiniz. Disk sallanıyor ve dengeye ihtiyacı var.

17. On Yedinci Nefes

Aynı el mudrasını tutarak ve yaşam için koşulsuz sevgi hissederek nefes alın, zihninize Merkaba’yı ışık hızının onda dokuzuna yükseltmesini söyleyin. On beşinci nefesle aynı şekilde ağızdan nefes verin.

Dengeli ve yogik bir şekilde nefes alıp verin. Güçlü bir şekilde nefes verin ve Merkaba’nızı sabitleyin.

18. Onsekizinci Nefes

Yüksek benliğinizden on sekizinci nefesi alacaksınız. Bir süreliğine sizi ışık hızından başka bir dünyaya götürecek.

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

Merkaba Meditasyonunun Faydaları

Merkaba meditasyonu farkındalığınızı genişletir ve bilincinizi yükseltir.
Varlığınızın sonsuz olasılıklarını deneyimlemenize yardımcı olur.
Merkaba, zihninizin sezgisel ve alıcı yönlerini artırır.
Zihninizi dengeler ve stresi azaltır.
Merkaba varlığınızı iyileştirir ve yüksek benliğiniz ile daha derin bir temas kurmanıza yardımcı olur.
Enerjinizi yükseltir ve yaşamla daha güçlü bir bağ kurmanızı sağlar.

 

 

Sevgili NHMAG okurları, Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi haberimizi beğendiyseniz, Sağlık, Güzellik, Estetik, Yaşam, Pilates, Yoga, Fitness, Makyaj, Yaşam, İlişkiler, Diş Estetiği, Dermatoloji, Cilt Bakımı, İncelme, Zayıflama, Meditasyon, Beslenme, Diyet gibi Kadın ve Yaşam haberleri için NHMAG’ı takip edebilir ya da google üzerinden farklı aramalar da yapabilirsiniz…

Merkaba Meditasyonunun Nihai Rehberi

YORUMLAR

WORDPRESS: 0