Yaratıcılığın Kilidini Açmak İçin Farkındalık Meditasyonu

AnasayfaMeditasyon

Yaratıcılığın Kilidini Açmak İçin Farkındalık Meditasyonu

Farkındalık meditasyonu, dikkatinizi şimdiki ana ve mevcut hislerinize odaklar. Farkındalık arabuluculuğunun faydaları arasında azaltılmış stres, daha iyi odaklanma ve iyileştirilmiş esenlik bulunur. Farkındalık meditasyonu yapmak için yargılamadan nefesinize ve hissettiklerinize odaklanın.

Farkındalık Meditasyonu: Acıyla Başa Çıkmanın Bilimsel Yolu
Samsun’da Nefes Kampı
Meditasyona Başlamak İçin 5 İpucu

İÇİNDEKİLER

Yaratıcılığın Kilidini Açmak İçin Farkındalık Meditasyonu… İnsanlar genellikle geçmişi veya geleceği düşünerek kendilerini şimdiki anda yaşamaktan alıkoyarlar.

Geçmişinizi düşünmek ve geleceğiniz için plan yapmak faydalı olsa da, bu düşünceler bazen strese neden olabilir ve odaklanmayı bozabilir.

Yaratıcılığın Kilidini Açmak İçin Farkındalık Meditasyonu

Farkındalık meditasyonunun yardımcı olabileceği yer burasıdır. Görselleştirmeler veya mantralar kullanan diğer meditasyon biçimlerinin aksine, farkındalık meditasyonu genellikle nefesinize odaklanmayı, ancak onu değiştirmeye veya kontrol etmeye çalışmadan içerir.

Farkındalık meditasyonunu ve potansiyel faydalarını nasıl uygulayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Farkındalık Meditasyonunun Faydaları

Farkındalık meditasyonu size yardımcı olabilir:

Dikkatinizi Ve Duygularınızı Düzenleyin.

Çevrimiçi sağlıklı yaşam platformu VIVAYA aracılığıyla farkındalık meditasyonu öğreten bir psikiyatrist olan MD Phillip Romero, “Daha iyi konsantre oluyorsunuz, daha sakinsiniz, duygusal olarak daha az reaktifsiniz” diyor.

Kaygı Ve Stresi Azaltın

Yaygın anksiyete bozukluğu olan insanlarla ilgili küçük bir 2013 araştırması, bir MBSR programına katılanların kaygılarının azaldığını ve strese daha iyi tepki gösterebildiklerini buldu. Uzmanlar, sonuçları görmek için haftada birkaç kez pratik yapmayı öneriyor.

Yaşam Kalitesini İyileştirin

Araştırmalar, farkındalık programlarının astım, kanser ve diyabet gibi tıbbi durumları olan kişilerde yaşam kalitesini artırabileceğini bulmuştur.

Yaratıcılığın Kilidini Açın

Uzmanlar, meşgul olduğunuzda beyninizin “yapma” durumunda veya ıraksak biliş adı verilen, hayal kurmaya benzer bir dinlenme durumunda olabileceğini söylüyor. Farkındalık meditasyonu, beynin en yaratıcı olduğu zaman olan hayal kurma durumuna izin verir, diyor.

Farkındalık Meditasyonu Nasıl Yapılır?

Uzmanlar, farkındalık meditasyonunun genellikle hareketsiz oturmayı, nefesinize odaklanmayı ve ne hissettiğinize ve hissettiğinize odaklanmayı içerdiğini söylüyor. Bunu kendi başınıza nasıl uygulayacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Uzanıyorsanız veya oturuyorsanız, yerin vücudunuzla temasını hissedin veya giysilerinizin cildinize değdiğini hissedin.

Gözlerinizi açık veya kapalı tutabilirsiniz.

Normal nefes alın ve dikkatinizin vücuttaki herhangi bir duyuma çekilip çekilmediğini fark edin.
Eğer öyleyse, hissi ısı veya gerginlik gibi adlandırın.
“Bu gerginlik, spor salonunda çok fazla çalıştığım anlamına geliyor” gibi bir duygudan herhangi bir anlam çıkarmaya çalışmayın. Bunun yerine, sadece hissi adlandırın.

Ortaya çıkan tüm duyguları fark edin ve onları yargılamadan kaygı, üzüntü veya neşe gibi adlandırın.

Düşünceleriniz tarafından çekildiğinizi hissediyorsanız, dikkatinizi bedeninizde veya nefesinizde hissedebileceğiniz bir şeye döndürmeye çalışın.

Uzmanlar, duyumları ve duyguları adlandırma sürecinin, farkındalığın kalbi olan farkındalığı oluşturmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Uzmanlar, farkındalık meditasyonunu tek başınıza uygulayabilirsiniz, ancak yeni başlayanlar için bir öğretmenden öğrenmek en iyisidir, diyor.

 

 

Sevgili nhmag okurları, Yaratıcılığın Kilidini Açmak İçin Farkındalık Meditasyonu haberimizi beğendiyseniz, Sağlık, Güzellik, Estetik, Yaşam, Pilates, Yoga, Fitness, Makyaj, Yaşam, İlişkiler, Diş Estetiği, Dermatoloji, Cilt Bakımı, İncelme, Zayıflama, Meditasyon, Beslenme, Diyet, Psikoloji, Kişisel Gelişim gibi Kadın ve Yaşam haberleri için nhmag’ı takip edebilir ya da google üzerinden farklı aramalar da yapabilirsiniz…

YORUMLAR

WORDPRESS: 0